Van Gassel woest na zoveelste nederlaag Excelsior: 'Schandalig'

Bij Excelsior is men de wanhoop nabij na de nederlaag bij PEC Zwolle. De Rotterdammers wonnen sinds januari niet meer en staan op de zestiende plek in de Eredivisie. Doelman Stijn van Gassel luidde na het verlies in Zwolle de noodklok.

PEC Zwolle
PEC Zwolle
2 - 1
Excelsior
Excelsior

'Als je zo'n eerste helft laat zien, dan hoor je niet op het veld te staan', foeterde de keeper in gesprek met ESPN. 'Het was schandalig. Er is geen ander woord voor. Je ziet PEC, die geven honderdtwintig procent. Ze laten zien dat ze thuis spelen, dat het alles of niets is. Ze doen er alles aan om te winnen. Wij winnen nog geen tweede bal. Alles waar het in voetbal om draait, ging verkeerd.'

'We lieten het gewoon gebeuren', vervolgde Van Gassel, die juist nog een goed gevoel had over de eerdere wedstrijd tegen PSV. Excelsior hield lang stand tegen de koploper. 'Dat was fantastisch, maar we speelden nu tegen PEC. Een heel andere tegenstander. Je gaat met een goed gevoel hiernaartoe, maar dat was in de eerste helft nergens meer te bekennen. We hadden niks te zeggen.'

In de rust klapperden de deuren van de kleedkamer. 'Ja, het ging tekeer. We spraken dingen uit die beter moesten en we wilden het eigenlijk ook weer snel vergeten. We moesten meer op de aanval spelen en wat meer schijt hebben achterin. Het was alleen net niet genoeg. Dat wringt. En dat zie je er ook aan af.'

Toen Lance Duijvestijn de 2-1 maakte, leek de urgentie er niet te zijn om nog gelijk te maken. 'We hadden nog een minuut of drie. Wat maakt het dan uit als het nog 3-1 wordt? Op dat soort momenten is het niet goed genoeg. We hebben nog mooie wedstrijden voor de boeg. Het is logisch dat het dan moet, maar nu is het ook echt zo. Als dat nu nog niet doordringt, dan hebben we hier niks te zoeken.'