Van Galen: 'Koopmeiners hoort in selectie van Oranje'

Reacties

Barry van Galen snapt niet dat Kevin Strootman in de selectie van het Nederlands elftal nog steeds de voorkeur krijgt boven Teun Koopmeiners. 'Teun had zeker bij het grote Oranje moeten zitten', zegt de clubicoon van AZ in de wekelijkse Retteketet Podcast van Voetbal International.

Van Galen: 'Koopmeiners hoort in selectie van Oranje'
© Pro Shots

Koopmeiners zat dit jaar twee keer bij de voorselectie, maar werd afgelopen week opgeroepen voor de interlands van Jong Oranje tegen Wit-Rusland (7-1) en Noorwegen (2-0). 'Teun haalt al langer dan een jaar een stabiel niveau. Hij laat nooit zijn ploeg in de steek, staat er altijd, is altijd positief. Er is niks op hem aan te merken. Dit was een ideaal moment geweest om erbij te komen. Hij moet nu doorgroeien, ook in zijn hoofd. Strootman is er de ene keer bij en de andere keer niet. Terwijl Teun, als hij stappen blijft maken, jarenlang een bepalende factor kan worden in het Nederlands elftal.'

Binnenkort heeft Koopmeiners een nieuwe kans op een uitverkiezing. Oranje speelt volgende maand liefst drie interlands. Woensdag 7 oktober komt Mexico naar de Johan Cruijff Arena voor een oefenduel. Daarna wordt de Nations League hervat, met uitwedstrijden tegen Bosnië en Herzegovina (11 oktober) en Italië (14 oktober).

De podcast is ook te beluisteren via:
-Apple
-Google

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Meer T. Koopmeiners
Meer over T. Koopmeiners
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.