Worstelend Jong Oranje blijft soeverein dankzij Lang en Boadu

Reacties

Jong Oranje heeft ook zijn zesde wedstrijd in de EK-kwalificatie gewonnen. De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi, die weer langs de lijn stond, was uiteindelijk te sterk voor de leeftijdsgenoten uit Noorwegen.

Worstelend Jong Oranje blijft soeverein dankzij Lang en Boadu
© Pro Shots
Nederland O21
Nederland O21
2 - 0
Noorwegen O21
Noorwegen O21

Afgelopen weekend maakten de Nederlandse talenten indruk door met liefst 0-7 te winnen van Jong Wit-Rusland. Ten opzichte van die wedstrijd voerde Van de Looi drie wijzigingen door: Deyovaisio Zeefuik en Javairô Dilrosun waren er niet bij in Wit-Rusland en vervingen Jordan Teze en Noa Lang, terwijl Sven Botman de plaats van Justin Hoogma innam.

Beide ploegen hielden elkaar aardig in evenwicht in de eerste helft. Jong Oranje had meer balbezit, maar kreeg pas kort voor rust zijn eerste kans via Dilrosun, die de bal na aen fraai passje van Teun Koopmeiners in het zijnet schoot. Even later raakte Myron Boadu de lat met een harde kopbal.

Na rust was Ryan Gravenberch dicht bij een doelpunt, maar zijn geplaatste schot zeilde net naast. Aan de andere kant werden ook de Noren steeds gevaarlijker. Zo ontsnapte Jens Petter Hauge uit de rug van Mitchel Bakker, maar hij schoot net naast. Even later had de spits de bal voor het intikken, maar was het passje van AZ-middenvelder Hakon Evjen erg slordig.

Acht minuten voor tijd sloeg Jong Oranje alsnog toe. Invaller Lang, die in de ploeg was gekomen voor Dilrosun, werkte de bal bij de tweede paal binnen op aangeven van Dani de Wit: 1-0. In de extra tijd zorgde Myron Boadu na een snelle counter voor de beslissing: 2-0. Zij bezorgden hun ploeg zo op de valreep alsnog de zesde zege op rij in de EK-kwalificatie, ook omdat Aron Dönnum in de slotfase nog een enorme kans miste voor de Noren: zijn schot spatte uiteen op de paal.

Met achttien punten (en een doelsaldo van 28-3) gaat Jong Oranje aan kop in Groep 7 van de kwalificatie voor het toernooi in Hongarije en Slovenië. Jong Portugal volgt met twaalf punten, maar heeft nog wel een wedstrijd tegoed.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland O21
Meer over Nederland O21
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.