Van Gaal zorgt voor lachsalvo met antwoord op Belgische journalist

Reacties

Bondscoach Louis van Gaal heeft zondagavond de persconferentie na het Nations League-duel met België met een grote glimlach afgesloten. Een vraag van een Belgische journalist was de aanleiding.

Van Gaal zorgt voor lachsalvo met antwoord op Belgische journalist
Nederland
Nederland
1 - 0
België
België

Oranje klopte zondag De Rode Duivels met 1-0, waardoor het ticket voor de Final Four binnen werd gehaald. In Brussel won het Nederland elftal eerder ook al van de nummer twee van de FIFA-ranking. Toen zelfs met 1-4.

De Belgische journalist was daarom wel benieuwd naar de mening van Van Gaal over België. Of de ploeg van coach Roberto Martínez nog over net zoveel kwaliteit beschikt als in 2018, het WK dat de Gouden Generatie van onze zuiderburen eigenlijk had moeten oogsten. 'Ik heb die kwaliteiten van vier jaar geleden niet voor me. Ik kijk altijd naar Nederland. En naar Engeland en Duitsland. Dat is heel vreemd, want België stond al die tijd nummer één.'

In de Johan Cruijff Arena toonden de Belgen in ieder geval wel voor een groot deel van de wedstrijd hun klasse. 'Ik vond dat België vandaag het betere voetbal heeft laten zien. Maar dat is ook voetbal. Wij hebben gescoord uit een corner en daarna was het helemaal open huis', zo doelde hij op het gebroken verzet van de Belgen. Vervolgens stipte Van Gaal aan dat Martínez over veel ervaring en een keeper van wereldklasse beschikt met Thibaut Courtois.

Toch zou de uitsmijter van de Nederlandse bondscoach voor een lachsalvo zorgen. 'Ik zie België alleen als ik tegen ze moet spelen. Dan analyseren we ze en winnen we van ze', zo luidde het antwoord waar de Belgische journalist het mee moest doen.

Van Gaal krijgt zin in cola: 'Wie gaat dit openen voor mij?'
UEFA Nations League

Stand League A Groep 4 UEFA Nations League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
6
5
1
0
14-6
+8
16
2
België
6
3
1
2
11-8
+3
10
3
Polen
6
2
1
3
6-12
-6
7
4
Wales
6
0
1
5
6-11
-5
1
* Actueel tot en met 2 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer België
Meer over België
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.