Van Gaal zet de komst van Bosingwa uit zijn hoofd

Bayern München-trainer Louis van Gaal rekent niet meer op de komst van José Bosingwa. De herstelde Franck Ribéry moet geduld hebben.

Van Gaal zet de komst van Bosingwa uit zijn hoofd

Bayern München had zijn zinnen gezet op José Bosingwa. Maar Van Gaal zette een streep door de naam van de Portugese back van Chelsea. 'Hij komt niet', aldus de Nederlandse trainer tegen Kicker.

Veel transfers zijn er niet meer te verwachten bij de Beierse club. Van Gaal laat in elk geval niemand meer vertrekken van zijn 25-koppige selectie. '25 spelers is een prima aantal, ook omdat we veel jonge spelers hebben', refereerde hij aan onder anderen Thomas Müller en Holger Badstuber.

Over een mogelijk vertrek van Ribéry naar Real Madrid maakte Van Gaal zich niet druk. Met de clubleiding was er consensus over de Franse spelmaker, die door een knieblessure nog niet beschikbaar was voor Van Gaal. De rentree is nakende.

Ribéry, die woensdag met Frankrijk de laatste 25 minuten volmaakte van het WK-kwalificatieduel met Faerøer, hoeft nog niet te rekenen op een basisplaats. 'Franck is terug, maar ik moet hem eerst nog in de ploeg integreren.' Zaterdag tegen Werder Bremen speelt hij 'misschien twintig minuten', aldus Van Gaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen