Bayern wil Bosingwa en drie spelers moeten vertrekken

Bayern München bevestigt interesse te hebben in José Bosingwa (foto) van Chelsea. Tegenover alle inkomende transfers staat dat de club van trainer Louis van Gaal ook spelers in de uitverkoop doet. Voor Tim Borowski, Christian Lell en Andreas Ottl is geen plaats meer, weet Kicker.

Bayern wil Bosingwa en drie spelers moeten vertrekken

'We zijn in gesprek met Bosingwa, maar we wachten nog op toestemming van Chelsea', zegt directeur Karl-Heinz Rummenigge. 'Hij is een van de beste rechtsbacks van de wereld.' Voor die positie zoekt Bayern nog versterking. Willy Sagnol zette afgelopen januari een punt achter zijn loopbaan vanwege een slepende achillespeesblessure en de gehuurde Massimo Oddo keert terug naar AC Milan.

Bayern deed al veel transferzaken deze zomer. Anatoli Timostsjoek, Ivica Olic, Alexander Baumjohann en Mario Gomez werden al vastgelegd, terwijl de club uit München ook al een akkoord heeft met Danijel Pranjic. Bayern moet voor de overname van de Kroaat alleen nog overeenstemming bereiken met
SC Heerenveen.

De serie aankopen betekent dat een aantal spelers uit München dient te vertrekken. 'We hebben nog geen beslissingen genomen, maar het klopt dat er spelers weg zullen gaan', zegt Rummenigge. Borowski, Lell en Ottl zouden al te horen hebben gekregen dat zij niet langer voorkomen in de plannen van Bayern.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen