Van Gaal waardeert compliment van Kuijt en voorspelt zijn toekomst

Reacties

Dirk Kuijt speelde slechts 13 van zijn 104 interlands onder bondscoach Louis van Gaal, maar in die periode heeft de kersverse coach van ADO Den Haag indruk gemaakt op Van Gaal. Kuijt noemde Van Gaal als een voorbeeld.

Van Gaal waardeert compliment van Kuijt en voorspelt zijn toekomst
© Pro Shots
België
België
1 - 4
Nederland
Nederland

'Ik ben er trots op dat een voetballer als Dirk Kuijt zo positief is over mij', stelde Van Gaal donderdag tijdens het persmoment in Brussel. 'Een voetballer die een geweldige kwaliteit had - maar niet de hoogste kwaliteit van andere voetballers die ik ken - en toch zo'n carrière doormaakt… En ook zo belangrijk was voor het Nederlands elftal. Op het WK in Brazilië heeft hij een andere rol van mij gekregen en dat heeft hij ongelooflijk goed uitgevoerd. Dan ben ik trots dat hij zoiets zegt.'

Tekst gaat verder onder video

Kuijt: 'ADO is een sleeping giant en dat spreekt mij aan'

Van Gaal heeft nog steeds contact met Kuijt en probeerde in de Belgische hoofdstad een inschatting te maken. 'Ik denk dat hij een goede coach kan worden, maar dat is hij op dit moment nog niet. Hij heeft namelijk totaal geen ervaring. Toen ik coach werd van Ajax, had ik elf jaar voor de klas gestaan. Je kan zeggen dat het niets voorstelt, maar dat stelt alles voor. Hij moet leren om zijn visie over te brengen op spelers. Daar heeft hij nog geen ervaring in. Ik denk dat hij dat kan. Ik ken hem goed, nog steeds heb ik contact met hem. Ik denk dat hij het waar kan maken. ADO is niet bepaald dé club, maar hij doet er wel ervaring op', doelde Van Gaal op het lastige instapmoment van Kuijt.

ADO liep dit seizoen op pijnlijke wijze promotie naar de Eredivisie mis. In de laatste wedstrijd van het seizoen, de finale van de play-offs, stond ADO met nog tien minuten op de klok op een 3-0 voorsprong tegen Excelsior. De Kralingers maakten in extra tijd alsnog gelijk en wonnen uiteindelijk via strafschoppen. Kuijt tekende voor een jaar in Zuid-Holland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.