Van Gaal voorspelde De Ligt geweldige tijd bij Bayern

Reacties

Matthijs de Ligt is sinds dinsdag officieel gepresenteerd als speler van Bayern München. Maar dat gebeurde niet voordat de Oranje-international zijn overstap besprak met bondscoach Louis van Gaal. Die voorzag hem van goed advies.

Van Gaal voorspelde De Ligt geweldige tijd bij Bayern

'Begin deze zomer heb ik mijn toekomst al besproken met Van Gaal', vertelde De Ligt in een uitgebreid interview met BILD. Tijdens hun gezamenlijke periode in Zeist, bij Oranje, adviseerde Van Gaal zijn jonge verdediger al. Als voormalig oefenmeester van Bayern kon de bondscoach De Ligt goed bijpraten. Van Gaal werd landskampioen met Bayern, won de beker en Super Cup. Daarnaast verloor hij de finale van de Champions League.

'Hij had alleen maar goede woorden over voor deze club', kon De Ligt het gesprek zich nog goed voor de geest halen. Van Gaal dacht dat Bayern De Ligt als een warme jas zou passen. 'Hij prees de filosofie van Bayern en sprak de woorden: 'Als je naar Bayern gaat, zul je het daar geweldig vinden.'

Hoewel De Ligt al op jonge leeftijd doorbrak, is hij nog niet uitgeleerd. De Ligt denkt nog flinke stappen te kunnen maken om een nog betere verdediger te worden. Zijn nieuwe oefenmeester Julian Nagelsmann speelt daarin een belangrijke rol. 'Hij is een trainer die heeft bewezen dat jonge spelers zich onder hem kunnen doorontwikkelen. En ik zie mezelf nog als jonge speler. Dus ik wil me verbeteren.'

De Ligt - voor 70 miljoen euro van Juventus overgenomen - is bij Bayern de vierde aanwinst van deze zomer. Sadio Mané werd al weggekaapt bij Liverpool, terwilj voormalig Ajax-ploeggenoten Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch ook naar München zijn gehaald. Overigens maakte Van Gaal de verdediger in die laatste interlandperiode aanvoerder in het duel met Wales. De Ligt is niet de enige international die zijn transfer met Van Gaal besprak.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.