Van Gaal verklaart grote selectie: 'Wil zoveel mogelijk spelers onderwijzen'

Reacties

Met liefst 28 spelers gaat het Nederlands elftal zich voorbereiden op de oefeninterlands tegen Denemarken en Duitsland. Bondscoach Louis van Gaal geeft uitleg over de verrassingen in zijn selectie.

Van Gaal verklaart grote selectie: 'Wil zoveel mogelijk spelers onderwijzen'
© Pro Shots

Jordan Teze is de meest opvallende naam, de 22-jarige verdediger zit er voor het eerst bij. 'We volgen hem iedere week bij PSV. Hij valt op door zijn opbouwende kwaliteiten. Omdat Stefan de Vrij geblesseerd is, moeten we een vervanger op zijn positie hebben, dat is Teze', vertelt Van Gaal in gesprek met OnsOranje.

Ook de naam van Hans Hateboer springt eruit, hij zat immers ook niet in de voorselectie. 'We hebben een schaduwlijst, daar stonden Frimpong en Hateboer op. Die kennen we natuurlijk ook van de vorige selecties. Frimpong niet, daarom hadden we de voorkeur voor hem. Helaas is hij geblesseerd geraakt. Toen zijn we snel naar Hateboer gegaan.'

Teze en Hateboer kwamen er dus bij, daartegenover staan slechts vier afvallers. Van Gaal heeft dus 28 spelers tot zijn beschikking. Waarom zo'n grote groep? 'Omdat dit het begin van de voorbereiding op het WK is. Ik wil een ander systeem implementeren. Dan kan je beter zoveel mogelijk spelers tegelijk daarin onderwijzen', aldus de bondscoach.

'Je ziet in bijna iedere competitie dat er steeds meer teams zijn die dit systeem spelen. Maar die spelen niet allemaal op de manier zoals ik het zou willen uitvoeren. Daarvoor hebben we nu een hele week. Ik heb niet voor niets de wedstrijd tegen Denemarken naar zaterdag gezet, zodat we nog een dag langer kunnen trainen. Het wordt een heel intensieve week voor de internationals.'

Het Nederlands elftal oefent op 26 maart tegen Denemarken en op 29 maart tegen Duitsland. Beide wedstrijden worden gespeeld in de Johan Cruijff Arena en beginnen om 20.45 uur. Pas in juni begint Oranje aan de nieuwe editie van de Nations League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.