Van Gaal trapt op de Xavi Simons-rem: 'Zo werkt dat niet'

Reacties

De media zijn volgens bondscoach Louis van Gaal te gretig ingehaakt op de loftuiting van hem richting Xavi Simons. Op de persconferentie na de wedstrijd tegen Qatar ging Van Gaal in op een vraag over zijn kans op speeltijd.

Van Gaal trapt op de Xavi Simons-rem: 'Zo werkt dat niet'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
2 - 0
Qatar
Qatar

Simons maakte indruk op Van Gaal, die positieve woorden uitsprak richting het laatste groepsduel. 'Ik heb toevallig gezegd tegen Xavi dat hij een stap zou kunnen maken', vertelde hij over de negentienjarige spelmaker. Daarop was de lezing dat Simons zijn WK-debuut zou maken tegen Qatar. Toen er vragen werden gesteld over zijn plek op de bank, gaf Van Gaal meer duiding.

'Als ik iets zeg over dat een speler een goede stap heeft gezet, moet hij meteen in het Nederlands elftal. Zo werkt dat allemaal niet. Je moet je plaats verdienen', stelde Van Gaal. 'Ik heb gezegd dat hij een stap maakt. Dat is leuk, ook voor hem. Dat hij het hoort of leest. Ik probeer iedere speler erbij te betrekken. Dat doe ik met Xavi Simons, maar ook met Kenneth Taylor. Hij valt in en ik heb een goede Taylor gezien. Hij is drie keer ingevallen (in zijn interlandcarrière, red.) en drie keer goed ingevallen. Daar ben ik wel blij mee en dat zeg ik ook tegen hem.'

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.