Van Gaal over keeperskwestie: Krul heeft zelf afgezegd

Reacties

Tim Krul heeft zelf bij Louis van Gaal aangegeven dat het beter zou zijn als hij voor deze interlandperiode niet in de selectie van Oranje zou worden opgenomen. Dat heeft de bondscoach dinsdag bekendgemaakt.

Van Gaal over keeperskwestie: Krul heeft zelf afgezegd
© Pro Shots
Montenegro
Montenegro
2 - 2
Nederland
Nederland

Van Gaal heeft met Justin Bijlow, Mark Flekken en Jasper Cillessen momenteel drie keepers in zijn selectie. Laatstgenoemde werd maandag alsnog opgeroepen nadat Joël Drommel was afgehaakt omdat hij ziek is. Cillessen profiteert niet alleen van de absentie van Drommel, hij heeft ook geluk dat Krul zich nu volledig wil richten op zijn prestaties bij zijn club Norwich City, dat de hekkensluiter is in de Premier League. Manager Daniel Farke werd bovendien zaterdag ontslagen bij Norwich.

Van Gaal gaf tijdens zijn persconferentie uitleg: 'Krul heeft mij gebeld en uitgelegd wat zijn situatie is en wat zijn voorkeur op dit moment is. Dat kan ik alleen maar toejuichen, dat een speler kiest voor zijn club als zijn club in de problemen is. Krul wil meer rust hebben, anders zou hij gewoon geselecteerd zijn geweest.'

De keuze die Krul nu heeft gemaakt, heeft zeer waarschijnlijk geen gevolgen voor de lange termijn. 'Ik heb Krul niet afgeschreven, want als wij naar het WK gaan, dan ga ik wel een penaltyspecialist op een van de keepersposities zetten', aldus Van Gaal.

Cillessen
De bondscoach ging ook in op de rentree van Cillessen, die in eerste instantie dus opnieuw buiten de boot was gevallen. Volgens Van Gaal heeft dat mede te maken met een gebrek aan wedstrijdritme. De Valencia-goalie is pas 25 september weer basisspeler bij zijn club. 'Ik denk dat Jasper Cillessen boven Joël Drommel zit, alleen hij was geblesseerd en is aan het terugkomen. Dat is het grote verschil. Ik dicht Cillessen veel kwaliteiten toe en Drommel is voor de toekomst. Ik ben niet alleen bondscoach voor het heden, maar ook voor de toekomst', sprak Van Gaal, die aangaf dat er vaak overleg is tussen keeperstrainer Frans Hoek en de doelmannen die in aanmerking komen voor een oproep.

WK Kwalificatie Europa

Stand Groep G WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
10
7
2
1
33-8
+25
23
2
Turkije
10
6
3
1
27-16
+11
21
3
Noorwegen
10
5
3
2
15-8
+7
18
4
Montenegro
10
3
3
4
14-15
-1
12
5
Letland
10
2
3
5
11-14
-3
9
6
Gibraltar
10
0
0
10
4-43
-39
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.