Van Gaal laat Kongolo debuteren tegen Ecuador

Reacties

Het Nederlands elftal begint in het eerste duel van de WK-voorbereiding met de elf namen die verwacht waren. Zaterdagavond ontstond er verwarring omdat bondscoach Louis van Gaal gekozen zou hebben voor Ron Vlaar ten koste van Joël Veltman, maar de Ajacied staat aan de aftrap.

Van Gaal laat Kongolo debuteren tegen Ecuador

Voor Feyenoord-verdediger Terence Kongolo betekent de basisplaats zijn debuut voor Oranje. De twintigjarige verdediger is de 743ste international in de geschiedenis van Oranje. Van Gaal had al laten doorschemeren dat hij met aanvoerder Robin van Persie en tien Eredivisie-voetballers zou starten tegen Ecuador.

Van de huidige dertigkoppige voorselectie voor het WK staan ook PSV-doelman Jeroen Zoet en Feyenoord-middenvelder Tonny Vilhena nog op nul interlands. Laatstgenoemde meldde zich evenwel al bij Jong Oranje, net als Karim Rekik (PSV), Jean-Paul Boëtius (Feyenoord) en Quincy Promes (FC Twente). Dat kwartet zal vanavond niet in actie komen.

Van de huidige voorselectie krijgen behalve Zoet, Tim Krul (Newcastle United), Michel Vorm (Swansea City), Patrick van Aanholt (Vitesse), Paul Verhaegh (FC Augsburg), Ron Vlaar (Aston Villa), Leroy Fer (Norwich City), Jonathan De Guzman (Swansea City), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04) en Dirk Kuijt (Fenerbahçe) ook geen basisplaats.

Vijf spelers van de huidige voorselectie zijn nog niet aanwezig. Nigel de Jong, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Arjen Robben en Jeremain Lens melden zich wegens clubverplichtingen pas na het weekend bij Van Gaal.

Feyenoord
Overigens zijn van deze elf liefst vijf spelers afkomstig van Feyenoord en genoten Robin van Persie en Georginio Wijnaldum daar hun opleiding.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.