Van Gaal kan niet aan wens trefzekere Fellaini voldoen

Louis van Gaal had het met Manchester United op bezoek bij Preston North End in het toernooi om de FA Cup weer eens lastig, maar was toch tevreden over de 1-3 overwinning. Wel gaf hij toe dat het spel voor verbetering vatbaar is.

Hoewel het spel van United voor rust bepaald niet best was, koos Van Gaal er wederom voor zijn ploeg te verdedigen. 'Na de 1-0 van Preston, die een beetje ongelukkig tot stand kwam, lieten we alwéér ongelooflijke teamspirit zien', richtte hij zich op de positieve punten. 'Voor rust hebben we bovendien niets weggegeven, ik geloof slechts één kans, terwijl dit soort wedstrijden altijd lastig zijn. Na rust hebben we het een en ander veranderd, dat was de oplossing. Dus niet alleen over de tweede, maar ook over de eerste helft was ik redelijk tevreden. Al met al was de spirit beter dan het voetbal zelf', gaf hij wel toe.

Over de bijdrage van Marouane Fellaini, die de belangrijke 1-2 voor zijn rekening nam, was de Nederlander ook al te spreken. 'Hij is sterk, waardoor we ons onder druk kunnen uitvoetballen, en hij kan een doelpunt maken. Hij speelde vandaag voor het eerst op de plek waar hij zelf graag wil spelen', verwees Van Gaal naar de positie vlak achter de twee spitsen. 'Mijn probleem is alleen dat er in mijn team niet altijd plek voor hem is.'

De doelpuntenmaker zelf hield zich op de vlakte over zijn rol in het elftal. 'Ik weet dat ik scorend vermogen heb, dus ik speel graag het liefst voorin. Maar de manager is de baas', aldus de Belg, die eveneens blij was met het resultaat. 'We wisten dat dit lastig zou worden, dus winnen is het allerbelangrijkst.' Ook had Fellaini lovende woorden over voor de omzetting waar Van Gaal ook over sprak: Ashley Young voor Radamel Falcao. 'Daarmee draaiden we de wedstrijd om, een belangrijke wissel.'

Stunt
Lang leek Preston North End op weg naar een stunt, maar in het laatste half uur poetsten Ander Herrera, Fellaini en Wayne Rooney de 1-0 achterstand weg door drie doelpunten met een luchtje eraan: 1-3. Bij de gelijkmaker stond Rooney al dan niet hinderlijk buitenspel, vlak voor de 1-2 deelde Fellaini een duwtje uit, terwijl Rooney de penalty waaruit 1-3 kwam wel heel goedkoop kreeg. Manchester United speelt in de kwartfinale van het toernooi om de FA Cup nu tegen Arsenal.