VI Vandaag: terugblik Eredivisie, FA Cup-klus voor Van Gaal

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: terugblik Eredivisie, FA Cup-klus voor Van Gaal

  1. Terugblik op 23ste speelronde Eredivisie

Uiteraard kijken we terug op de 23ste speelronde in de Eredivisie, met de hoofdrol van Luuk de Jong bij koploper PSV, het herstel van Ajax, de wanprestatie van Feyenoord, en het derbygeweld in Leeuwarden en Zwolle. Bovendien komt de aanklager van de KNVB met zijn conclusies na de directe rode kaarten voor Stef Nijland (PEC Zwolle, foto) en Marvin Peersman (FC Dordrecht).

Behalve de gebruikelijke fototerugblik zullen ook de nodige VI-verslaggevers vertellen wat zij afgelopen weekend in de stadions zagen.

  1. Man Utd weer tegen underdog

Louis van Gaal kan weer een volgende stap zetten op weg naar een hoofdprijs als tastbaar resultaat van zijn eerste seizoen bij Manchester United. Preston North End, het obstakel voor een plaats in de kwartfinale van het FA Cup-toernooi, mag dan in League One spelen, de Nederlandse coach is beducht voor een stunt. Iedereen is immers tegen Man Utd en voor de underdog. Maar, a warned man counts for two..

  1. Simpele klus Sneijder?

Terwijl Roda JC Kerkrade in Amsterdam tegen Jong Ajax een poging doet in het spoor te blijven van Jupiler League-koploper NEC, gaat Wesley Sneijder aan de slag om met Galatasaray Balikesirspor van zich af te schudden. Gezien het verschil op de ranglijst (29 punten) lijkt de vierde zege op rij binnen handbereik voor de topclub uit Istanbul, ook omdat de hekkensluiter dit seizoen op vreemde bodem slechts één keer heeft gewonnen.

Bekijk hier alle duels van vandaag.

  1. Op 16 februari in... 2013

Arjen Robben doet precies twee jaar geleden van zich spreken met een doelpunt waardoor Bayern München de zege op VfL Wolfsburg (2-0) niet meer kan ontgaan. Maar gelukkig is de aanvaller allerminst. Hij wil meer spelen dan de twaalf minuten die trainer Jupp Heynckes de international heeft gegund. 'Natuurlijk ben ik blij voor de ploeg, maar ik kan zelf natuurlijk niet tevreden zijn', sprak Robben destijds na afloop. 'Daarom ga ik nu liever in de bus zitten, want ik wil niets verkeerds zeggen.'

  1. Jarig

Ron Vlaar - Aston Villa (1985)
Bebeto - Braziliaanse oud-international (1964)
Diego Godín - Atlético Madrid (1986)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.