'Van Gaal heeft gezicht van buldog, maar is geweldig mens'

Reacties

Marcos Rojo hoopt zaterdag in de kraker tegen Liverpool (18.30 uur) voor het eerst weer bij de wedstrijdselectie van Manchester United te zitten. De Argentijnse concurrent van Daley Blind maakte afgelopen week in de oefeninterland tegen Mexico pas zijn eerste officiële minuten van het seizoen, maar bestrijdt dat manager Louis van Gaal niet overweg kan met Zuid-Amerikaans spelers.

'Van Gaal heeft gezicht van buldog, maar is geweldig mens'

Rojo miste de eerste zes officiële wedstrijden van United, omdat Van Gaal hem na zijn late terugkeer van zijn deelname aan de strijd om de Copa América niet fit genoeg achtte. Het leidde meteen tot speculaties over de toekomst van de 25-jarige verdediger. De linkspoot heeft het onder Van Gaal echter uitstekend naar zijn zin op Old Trafford.

'Hij heeft een erg sterke persoonlijkheid, maar is een geweldig mens. Hij heeft het gezicht van een buldog, maar is een fantastische vent. In het begin boezemt hij angst in, maar als je hem leert kennen en dagelijks met hem samenwerkt, kan je goed met hem overweg. Maar alleen als je naar hem luistert', vertelde Rojo in gesprek met FOX Sports Argentina.

Van Gaal heeft in Zuid-Amerika een reputatie opgebouwd, omdat hij in het verleden als trainer van Barcelona niet overweg kon met Zuid-Amerikaanse vedettes als Rivaldo en Juan Román Riquelme. Bovendien mislukten Ángel di María en Radamel Falcao vorig seizoen bij United. Volgens Rojo is daardoor een verkeerd beeld geschetst van de Nederlandse manager.

'Hij behandelt alle spelers hetzelfde, hij maakt geen onderscheid tussen Europeanen en Zuid-Amerikanen. Hij luistert goed naar ons en spreekt zelfs een beetje Spaans. Hij roept me altijd naar zijn kantoor voor een peptalk. Sommige mensen hebben een verkeerd beeld van hem gekregen', aldus Rojo, die in zijn eerste seizoen tot 26 optredens voor United kwam en nu de strijd moet aangaan met Blind.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.