Van Gaal zinspeelt op eerste basisplaats Schweinsteiger

Reacties

Na drie invalbeurten start Bastian Schweinsteiger zaterdagmiddag tegen Newcastle United mogelijk voor het eerst in de basis bij Manchester United. Daley Blind hoeft nog niet te vrezen voor een rentree van zijn voornaamste concurrent Marcos Rojo.

Van Gaal zinspeelt op eerste basisplaats Schweinsteiger

Van Gaal moest constateren dat de van Bayern overgenomen Schweinsteiger bij zijn komst niet wedstrijdfit was. Tegen Tottenham Hotspur en Aston Villa speelde de 31-jarige middenvelder een half uur mee. Afgelopen dinsdag verving de Duitse international Michael Carrick in de Champions League-voorronde tegen Club Brugge. 'Het is slechts een kwestie van tijd voordat hij in de basis staat', vertelde Van Gaal vrijdagochtend tijdens zijn persconferentie. 'Misschien morgen.'

Waar Schweini hard op weg is naar een basisplaats, moet Rojo nog geduld hebben. De Argentijnse verdediger keerde door zijn deelname aan het Copa América-toernooi later terug van vakantie. De 25-jarige concurrent van Blind voor de positie links centraal in de verdediging is nog niet wedstrijdfit. Phil Jones zal tegen Newcastle ook nog ontbreken. De Engelse verdediger kampt met een lichte vorm van trombose, maar heeft inmiddels al wel weer wat loopwerk verricht.

Blind zal daardoor waarschijnlijk ook in de Nederlands getinte confrontatie met The Magpies het defensieve hart vormen met Chris Smalling. De Oranje-international kijkt uit naar het weerzien met zijn oude ploeggenoten Vurnon Anita en Siem de Jong en collega-internationals Tim Krul en Georginio Wijnaldum. 'Dit is altijd een grote wedstrijd. Ik ken sommige jongens die daar spelen nog uit mijn tijd in Nederland, het is altijd leuk om hen te zien', zei de 25-jarige linkspoot tegen het clubkanaal.

Daryl Janmaat moet het duel op Old Trafford aan zich voorbij laten gaan. De rechtsback van Newcastle kreeg vorige week twee keer geel tegen Swansea City en is daardoor voor een wedstrijd geschorst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.