Van Domselaar: 'Ik had helemaal geen tijd om zenuwachtig te zijn'

Reacties

Daphne van Domselaar maakte zaterdagavond onverwachts haar opwachting tijdens het eerste EK-duel met Zweden. De keepster van FC Twente kwam vroeg in de wedstrijd binnen de lijnen en hield zich knap staande in Sheffield.

Van Domselaar: 'Ik had helemaal geen tijd om zenuwachtig te zijn'
© Pro Shots

Door een blessure van aanvoerder van Sari van Veenendaal maakte Van Domselaar na 22 minuten haar opwachting bij de Oranje Leeuwinnen. Ruim tien minuten later incasseerde ze een Zweedse goal, maar in het restant van de wedstrijd hield Van Domselaar de Zweden van een tweede treffer.

'Het begon als een rustige dag: ik deed gewoon als tweede keepster mijn warming up en ging op de bank zitten. Ik maakte me klaar met in het achterhoofd om er op elk moment in te kunnen komen, maar dan sta je daar opeens en moet je invallen. Dat ging allemaal heel snel', aldus Van Domselaar tegen de NOS.

Geen zenuwen
Renate Jansen, tevens teamgenoot bij Twente, en Van Veenendaal spraken de keepster nog toe voordat ze het veld betrad. Voor Van Domselaar was het pas haar tweede interland. 'Ze zeiden dat ik gewoon mijn ding moest doen, rustig moest blijven, niet zenuwachtig worden en vertrouwen in mezelf hebben. Ik had alleen helemaal geen tijd om zenuwachtig te zijn. Het knopje ging om en ik zat in het spel. Ik liet het ook op me afkomen.'

'Ik heb mezelf wel kunnen laten zien en kon belangrijk zijn voor het team. Het was een rare wedstrijd, met de twee meiden die we verliezen. Maar we hebben wilskracht getoond en voor elkaar geknokt. Of ik veel appjes en belletjes ga krijgen? Ik ben benieuwd', vertelde Van Domselaar lachend. De Oranje Leeuwinnen vervolgen het EK woensdag met een wedstrijd tegen Portugal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.