Van Dijk teleurgesteld in Oranje: 'Wij horen hier te winnen'

Reacties

Aanvoerder Virgil van Dijk baalt stevig van het puntenverlies van het Nederlands elftal in de Nations League-wedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina (0-0).

Van Dijk teleurgesteld in Oranje: 'Wij horen hier te winnen'
© Pro Shots
Bosnië-Herzegovina
Bosnië-Herzegovina
0 - 0
Nederland
Nederland

'Je wil hier winnen, je hóórt hier ook te winnen als Oranje, dus ik ben teleurgesteld', begint de 29-jarige verdediger zijn analyse voor de camera van de NOS. 'In balbezit was het tempo te laag, vooral in de eerste helft. We kwamen er niet doorheen, terwijl zij wel een aantal gevaarlijke momenten creëerden uit de counter. Het had veel beter gemoeten vanavond, vooral in de eerste helft', aldus Van Dijk.

'De afwisseling van diepte zoeken en in de bal komen was niet goed in de eerste helft. Daardoor was het makkelijk verdedigen voor hen. De tweede helft lieten we de bal iets sneller rondgaan en stond de organisatie beter, maar je komt niet tot heel grote kansen, dat vind ik wel teleurstellend. We hadden wel wat mogelijkheden, daar moet je ook wat geluk mee hebben, maar de grote kansen bleven uit. Dat zullen we moeten analyseren, want dat moet zeker beter. Als Oranje zijnde had je hier zeker moeten winnen.'

De urgentie leek af en toe te ontbreken bij Oranje, dat in een laag tempo speelde, veel slordig balverlies leed en door gebrek aan concentratie ook behoorlijke kansen weggaf. Van Dijk benadrukt echter dat het Nederlands elftal juist in de Nations League gebrand is op goede resultaten: 'Wij hebben vorig jaar gemerkt hoe mooi het kan zijn om door te stromen in de Nations League, dat wilden we weer', vertelt de captain.

'Natuurlijk is de druk van buitenaf nu hoger, maar daar moet je alleen maar van genieten. We hebben een geweldige selectie met veel spelers die op topniveau spelen, maar sommige fases moet het gewoon veel beter. Het had ook anders kunnen lopen, maar ik ben teleurgesteld dat we niet hebben gewonnen.'

UEFA Nations League

Stand Groep 1 UEFA Nations League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Italië
6
3
3
0
7-2
+5
12
2
Nederland
6
3
2
1
7-4
+3
11
3
Polen
6
2
1
3
6-6
0
7
4
Bosnië-Herzegovina
6
0
2
4
3-11
-8
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.