Van Dijk pakt dubbel bijzondere award in Premier League

Reacties

Virgil van Dijk is in de Premier League uitverkozen tot Speler van de Maand december. De 27-jarige verdediger is de eerste Nederlander die de eretitel ontvangt sinds Tim Krul in november 2013.

Van Dijk pakt dubbel bijzondere award in Premier League

Van Dijk beleefde een onwaarschijnlijk succesvolle maand met Liverpool. In totaal speelden The Reds acht wedstrijden, die allemaal werden gewonnen. Omdat de concurrentie wel punten verspeelde, nam Liverpool de koppositie over van Manchester City en werd de concurrentie op een flinke achterstand gezet. Van Dijk speelde daar een belangrijke rol bij; hij gaf een assist in de Merseyside Derby tegen Everton (al kwam daar wel heel veel geluk bij kijken) en maakte zijn eerste Premier League-doelpunt tegen Wolverhampton Wanderers.

Inmiddels heeft Liverpool al een deel van de voorsprong op Manchester City verspeeld, maar dat gebeurde in januari en deed dus geen afbreuk aan de indrukwekkende reeks in december. De jury verkoos de Nederlander daarom boven Felipe Anderson (West Ham United), Eden Hazard (Chelsea), Harry Kane, Heung-Min Son (Tottenham Hotspur), Marcus Rashford (Manchester United) en Mohamed Salah (Liverpool).

Van Dijk is dus de eerste Nederlander die er met de award vandoor gaat sinds Krul in 2013. De doelman speelde destijds voor Newcastle United. De eretitel van Van Dijk is ook om een andere reden bijzonder: hij is de eerste verdediger die hem wint sinds maart 2013. Destijds was Jan Vertonghen de gelukkige.

Klopp
Jürgen Klopp werd verkozen tot Manager van de Maand. De Duitser nam de trofee samen met zijn staf, waaronder Pepijn Lijnders, in ontvangst. Nuno Espirito Santo, Manuel Pellegrini, Mauricio Pochettino en Maurizio Sarri gingen Klopp dit seizoen voor.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer V. van Dijk
Meer over V. van Dijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.