Van Dijk over charge op Mertens: 'Helemaal geen gemene tackle'

Reacties

Virgil van Dijk heeft gereageerd op de commotie die is ontstaan naar aanleiding van zijn charge op Dries Mertens tijdens het Champions League-duel tussen Liverpool en Napoli (1-0) van woensdagavond. De 27-jarige verdediger van Liverpool is zich van geen kwaad bewust.

Van Dijk over charge op Mertens: 'Helemaal geen gemene tackle'

In de dertiende minuut van de Champions League-kraker tussen Liverpool en Napoli kreeg Van Dijk de gele kaart getoond van de Sloveense arbiter Damir Skomina. De Nederlander kreeg die straf voor een stevige tackle op Mertens waarbij Van Dijk eerst de bal raakt, maar daarna vol doorglijdt op de enkels van de Belgische dribbelaar.

Van Dijk stelt nu dat hij vol voor de bal ging. 'Ik denk helemaal niet dat het een gemene tackle was', zei de 27-jarige verdediger. 'Helaas raakte ik hem, maar ik zou de tackle nooit zo inzetten om hem opzettelijk te blesseren. Ik raakte de bal en door het natte veld gleed ik door waardoor ik ook zijn enkel raakte. Dat is voetbal.'

Carlo Ancelotti, coach van Napoli, reageerde furieus na het zien van de beelden. 'Ik heb de beelden gezien en het had een rode kaart moeten zijn. Er is heel veel gesproken over de VAR. Maar op het moment dat de VAR wordt gebruikt in de Champions League, is het eigenlijk al te laat', zei de Italiaanse coach.

Mertens kon na een korte blessurebehandeling het spel weer hervatten, waarna Liverpool de wedstrijd met 1-0 naar zich toe trok door een goal van Mohamed Salah.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Sterke Van Dijk ontsnapte wel aan rood'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.