Ancelotti mist VAR op Anfield: 'Van Dijk had rood moeten krijgen'

Reacties

In de knock-outfase van de Champions League zal de VAR zijn intrede doen. Napoli-coach Carlo Ancelotti is van mening dat het hulpmiddel al eerder had moeten worden ingezet.

Ancelotti mist VAR op Anfield: 'Van Dijk had rood moeten krijgen'

Napoli verloor dinsdagavond met 1-0 van Liverpool en werd daardoor uitgeschakeld in de Champions League. De wedstrijd op Anfield had echter heel anders kunnen lopen, als Virgil van Dijk in de dertiende minuut van het veld was gestuurd. De verdediger van Liverpool raakte bij een harde tackle weliswaar de bal, maar ging vervolgens ook met gestrekt been door op het been van Dries Mertens.

Van Dijk kwam met een gele kaart goed weg. 'Ik heb de beelden gezien en ik het had een rode kaart moeten zijn', bromde Ancelotti. 'Er is heel veel gesproken over de VAR. Maar op het moment dat de VAR wordt gebruikt in de Champions League, is het eigenlijk al te laat.'

Tekst loopt door onder de audio.

'Sterke Van Dijk ontsnapte aan rood'

Napoli sneuvelde door een doelpunt van Mohamed Salah in de eerste helft. 'We wisten dat Liverpool ons onder druk zou zetten, daar had ik mijn ploeg op voorbereid', analyseerde Ancelotti. 'Je kan niet verwachten dat je naar Liverpool gaat en tien kansen creëert. We creëerden er een of twee en hadden toen niet het geluk dat we nodig hadden.'

Alisson
Arek Milik kreeg in blessuretijd de grootste kans om Napoli aan een doelpunt te helpen. Van dichtbij stuitte de spits echter op Alisson Becker, die Liverpool zo op de been hield. Liverpool-coach Jürgen Klopp was na afloop dolenthousiast over zijn zomeraankoop, die voor een basisbedrag van 62,5 miljoen euro werd overgenomen van AS Roma. Dat bedrag kan door bonussen met nog eens tien miljoen euro oplopen.

'Als ik wist dat Alisson zó goed was, dan zou ik zelfs het dubbele hebben betaald', beweerde Klopp. 'De redding die hij kort voor tijd maakte... ik heb er geen woorden voor. Hij heeft ons echt gered. Ik heb nog nooit eerder zo'n redding gezien.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook Virgil van Dijk stak de loftrompet over Alisson: 'Je hebt niet echt tijd om erover na te denken, want het gebeurt allemaal in één seconde. Het was een fantastische redding, ontzettend belangrijk voor ons. Alisson heeft gewoon bewezen een geweldige keeper te zijn.' Liverpool eindigde als tweede in Groep C, achter Paris Saint-Germain.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep C UEFA Champions League 2018/2019

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
6
3
2
1
17-9
+8
11
2
Liverpool
6
3
0
3
9-7
+2
9
3
Napoli
6
2
3
1
7-5
+2
9
4
Rode Ster Belgrado
6
1
1
4
5-17
-12
4
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.