Van Dijk opnieuw buiten selectie Pellegrino: 'Beste voor het team'

Reacties

De winterse transferperiode staat voor de deur en Virgil van Dijk zat zaterdag voor de tweede keer op rij niet bij de wedstrijdselectie van Southampton. Een vertrek in januari lijkt aanstaande; in de tabloids wordt deze zondag beweerd dat Manchester City liefst 68 miljoen euro zou willen betalen.

Van Dijk opnieuw buiten selectie Pellegrino: 'Beste voor het team'

Met deze transfersom zou Van Dijk de duurste verdediger aller tijden worden, maar bij Southampton komt hij momenteel dus niet eens aan spelen toe. Mauricio Pellegrino liet Van Dijk negentig minuten op de bank zitten tegen Chelsea en klaagde vervolgens over de instelling van zijn sterspeler. 'Ik kies alleen voor spelers die deze club voor de volle honderd procent willen helpen', zei de coach destijds.

Na de wedstrijd tegen Chelsea zat Van Dijk tegen Huddersfield Town en dinsdag tegen Tottenham Hotspur niet eens meer bij de wedstrijdselectie van Southampton. Het thuisduel met Huddersfield leverde nog een punt op voor The Saints, die bezig zijn aan een moeizaam seizoen, maar van Tottenham werd mede door een ontketende Harry Kane kansloos verloren: 5-2.

Op de tribune tijdens het thuisduel met Huddersfield Town (1-1).
Op de tribune tijdens het thuisduel met Huddersfield Town (1-1).

Veel fans van Southampton vragen zich nu af of de wedstrijd op Wembley anders zou zijn verlopen als Van Dijk gewoon had meegedaan. Pellegrino heeft echter geen spijt van zijn beslissing om de Nederlander te passeren. 'Ik beslis wat het beste is voor het team. Ik weet dat er rondom Virgil altijd veel speculatie zal zijn, maar dit is mijn beslissing', zei de coach tegen Sky Sports.

'Hij ontbrak vanwege tactische redenen', vervolgde Pellegrino. 'In deze selectie heb ik veel spelers die kunnen spelen. Op het moment is Virgil nog een speler van onze club en we weten dat hij ook een belangrijke speler is voor ons, maar we zullen zien wat er in de toekomst gebeurt. Ik kan de geruchten en de nieuwsstroom uit de buitenwereld niet controleren.'

De 26-jarige Van Dijk zit in zijn tweede seizoen bij Southampton, dat de verdediger in 2015 overnam van Celtic. Van Dijk maakte in de Premier League veel indruk en wilde in de afgelopen zomer naar Liverpool, maar Southampton liet de mandekker ondanks een ingediend transferverzoek niet gaan. Het contract van Van Dijk loopt nog tot de zomer van 2022 door.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.