Van Dijk ontbreekt bij Southampton wegens 'virus'

Reacties

Virgil van Dijk is er zaterdag zoals verwacht niet bij als Southampton aan het nieuwe Premier League-seizoen begint met een thuiswedstrijd tegen Swansea City. Volgens manager Mauricio Pellegrino kampt de Oranje-international met een virus.

Van Dijk ontbreekt bij Southampton wegens 'virus'

Dat vertelde de Argentijn vrijdag tijdens zijn persconferentie toen hij de vraag kreeg of Van Dijk, die onlangs een officieel transferverzoek indiende, zou meespelen tegen Swansea. 'Nee, nee', luidde het antwoord van Pellegrino. 'Hij had deze week last van een virus, daarom kon hij de laatste twee dagen niet trainen.'

Het is op zijn zachtst gezegd een opmerkelijke reden in wat inmiddels een heuse transfersoap aan het worden is. Van Dijk traint inmiddels al een paar weken apart van de groep en stelde eerder deze week in een statement boos, gefrustreerd en beledigd te zijn door de manier waarop Southampton zich opstelt.

Pellegrino is niet van gedachten veranderd. 'Mijn reactie is dezelfde als drie weken geleden. We verwachten dat hij zich weer meldt op de training, omdat we hem nodig hebben. Hopelijk kan hij zijn zienswijze veranderen. De club is vanaf het begin duidelijk geweest. Virgil is onderdeel van deze club en heeft een contract, we wachten af.'

Van Dijk staat nog tot medio 2022 onder contract, maar is vastberaden een transfer naar een Engelse topclub af te dwingen. De laatste weken worden vooral Chelsea en Liverpool nog met hem in verband gebracht. De 26-jarige mandekker zou circa zeventig miljoen euro moeten kosten.

Aftellen tot Premier League-start: vooruitblik op strijd der giganten
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.