Van Dijk kijkt ogen uit bij Liverpool: 'Geweldige selectie'

Reacties

Virgil van Dijk hoopt dat Liverpool dit seizoen een serieuze gooi kan doen naar de landstitel in Engeland. De verdediger is zeer onder de indruk van de huidige selectie van zijn werkgever.

Van Dijk kijkt ogen uit bij Liverpool: 'Geweldige selectie'

Liverpool heeft een indrukwekkende transferperiode achter de rug. De club haalde topspelers als Alisson Becker, Naby Keïta, Fabinho en Xherdan Shaqiri binnen. De verwachtingen op Anfield zijn dan ook bijzonder hoog en dat snapt Van Dijk, die in januari van dit jaar zelf voor bijna 80 miljoen euro werd overgenomen van Southampton, wel.

'We moeten nu vooral naar onszelf blijven kijken. We weten dat we op dit moment een geweldige selectie hebben. Iedere Liverpool-speler beschikt over enorm veel kwaliteit. Nu moeten we constant gaan presteren. We willen meedoen om alle prijzen, maar moeten ook realistisch blijven. Natuurlijk willen we de strijd aangaan. Ik voel op dit moment geen druk, maar we spelen elke wedstrijd om te winnen. Dat is onze mindset', aldus de Oranje-aanvoerder tegenover The Guardian.

In de eerste competitiewedstrijd van het seizoen won Liverpool direct met 4-0 van West Ham United. Van Dijk genoot, ook van de samenwerking met de nieuwe keeper Alisson. 'Hij is echt ontzettend goed. We hebben veel contact. Hij praat ook veel in het veld, dat helpt. Hij is zeer goed met de bal aan de voet en dat helpt in onze opbouw. We hebben daar veel aan gewerkt tijdens de voorbereiding en blijven dat doen.'

'Tegen West Ham speelden we echt heel goed, het was bijna een complete wedstrijd. We maakten goede goals, al hadden we misschien nog vaker moeten scoren. Hier kunnen we echt op voortborduren. Maar het is ook pas één wedstrijd. We hebben een goede voorbereiding gehad en speelden heel goed in de oefenduels, maar kunnen nog veel beter', besloot Van Dijk.

'Liverpool kan als enige het tempo van Manchester City bijbenen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.