Klopp tempert torenhoge verwachtingen na droomstart met Liverpool

Reacties

Liverpool begon het Premier League-seizoen zondag met een klinkende 4-0 overwinning op West Ham United. Die perfecte start sterkt veel supporters in hun geloof dat The Reds dit seizoen een serieuze kandidaat zijn voor de landstitel.

Klopp tempert torenhoge verwachtingen na droomstart met Liverpool

Afgelopen seizoen eindigde Liverpool als vierde met liefst 25 punten achterstand op Manchester City, maar de ploeg van manager Jürgen Klopp maakte wel grote indruk in de Champions League, waar de finale werd bereikt. Met het aantrekken van Fabinho, Naby Keïta, Alisson Becker en Xherdan Shaqiri kende Liverpool vervolgens een zeer succesvolle transferzomer.

De verwachtingen zijn daardoor hoog in Liverpool. Klopp gaf zelf al eens aan: 'Dit seizoen moet het gaan gebeuren.' En dat is ook het sentiment bij de fans, zeker na de overtuigende start van de Premier League. Klopp wil echter niet te hard van stapel lopen.

'We kennen de verwachtingen, wij hebben ook verwachtingen. We realiseren ons dat er een zeer positieve sfeer rond ons hing in het voorseizoen. Het is goed dat de mensen positief zijn, maar ze moeten wel weten dat dit seizoen ongelooflijk zwaar wordt. Dat is het enige dat ik wil zeggen.'

Om het eerste kampioenschap sinds 1990 binnen te halen, wordt er meer gevraagd, weet Klopp. 'We moeten meer investeren in elkaar, we moeten meer vechten, we moeten meer creëren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.