Dynamische aanvalsmachine Liverpool dendert door in nieuwe seizoen

Reacties

Liverpool heeft indruk gemaakt in de eerste competitiewedstrijd. Op eigen veld toonde de formatie van Jürgen Klopp onder aanvoering van het vertrouwde aanvalstrio de grootste uitdager van titelverdediger Manchester City te zijn.

Dynamische aanvalsmachine Liverpool dendert door in nieuwe seizoen
Liverpool
Liverpool
4 - 0
West Ham United
West Ham United

Met Virgil van Dijk, de nieuwe doelman Alisson Becker, aanwinst Naby Keïta en Georginio Wijnaldum op de plek van Jordan Henderson (controlerende middenvelder) begon Liverpool vol overgave aan het duel. Het in de zomer flink gerenoveerde West Ham werd op eigen helft teruggedrongen en het was wachten op het openingsdoelpunt.

Die eerste goal kwam er in de negentiende minuut en even leek er niets veranderd sinds vorig seizoen. In die vorige jaargang groeide Mohamed Salah met 32 goals in 36 Premier League-duels uit tot revelatie en ook nu was het raak. Linksback Andrew Robertson stoomde op, een ander beproefd recept van vorige seizoen, en bood met een afgemeten voorzet zijn Egyptische ploeggenoot een niet te missen kans. Na de openingsgoal nam Liverpool geen gas terug en was het diverse keren bijna raak: Trent Alexander-Arnold zag een vrije trap maar net gekeerd worden, Wijnaldum schoot rakelings naast en Salah schoot bij een volgende grote kans de bal tegen het lichaam van goalie Lukasz Fabianski.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Op slag van rust werd het alsnog 2-0 en dit keer was het Sadio Mané die mocht juichen. De Senegalees, die samen met Salah en spits Roberto Firmino veelvuldig van positie wisselde, kreeg ook een niet te missen kans. Na een mooie aanval en goed terugleggen van James Milner was het voor hem een koud kunstje om de 2-0 op het scorebord te zetten. Het was voor de aanvaller al het derde seizoen op rij waarin hij in de eerste wedstrijd scoorde.

In de tweede helft had Liverpool niet lang nodig om de Londenaren helemaal op de knieën te dwingen en bij de 3-0 meldde ook Firmino zich. Met een handig steekballetje bediende hij Mané, die de bal met een droge knal in de korte hoek schoot. Die treffer toonde niet alleen aan dat Liverpool over een machtige voorhoede beschikt, maar ook dat in de Premier League de VAR zijn entree nog niet heeft gedaan. Mané stond immers duidelijk buitenspel, maar mocht zijn treffer bij gebrek aan een videoscheidsrechter dus toch bijschrijven.

Met die goal was het duel van het laatste beetje spanning ontdaan. Het slotakkoord was nog wel voor Liverpool. Invaller Daniel Sturridge scoorde na een corner vanaf een meter met zijn eerste balcontact: 4-0. Daardoor is de ploeg van Klopp voorlopig koploper en kan vanuit de leunstoel gekeken worden naar hoe City het ervan afbrengt in het uitduel met Arsenal (aftrap 17.00 uur).

Southampton
Southampton
0 - 0
Burnley
Burnley

Met Wesley Hoedt in de basis begon Southampton, dat vorig seizoen maar ternauwernood handhaving bewerkstelligde, aan het treffen met de verrassing van het vorige seizoen. Voor de nummer zeven van het vorige seizoen was het al de vierde officiële wedstrijd van het seizoen vanwege de voorrondeduels in de Europa League. Een spektakelstuk werd het niet in het St. Mary's Stadium. Omdat beide ploegen niet scoorden, werd wel het eerste punt van het seizoen bijgeschreven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.