Van Dijk imponeert ook tijdens crisis Liverpool: 'Een grote meneer'

Reacties

Het is crisis bij Liverpool. De Engelse topclub is de koppositie kwijt aan Manchester City en verspeelt met grote regelmaat punten. Eén iemand blijft echter overeind tijdens deze zware weken: Virgil van Dijk.

Van Dijk imponeert ook tijdens crisis Liverpool: 'Een grote meneer'

Ook in de derby tegen Everton (0-0) was Van Dijk weer de grote uitblinker aan de kant van Liverpool. De Engelse analisten waren vol lof op televisie, Sky Sports gaf de aanvoerder van het Nederlands elftal een 10 als rapportcijfer en fans vielen op Twitter over elkaar heen om hun bewondering over Van Dijk te delen.

De statistieken van Van Dijk zeiden eigenlijk alles. De Nederlander won twaalf van zijn zestien persoonlijke duels en tien van zijn dertien kopduels. De imposante centrale verdediger had ondertussen slechts één overtreding nodig en liet zich in aanvallend opzicht gelden door ploeggenoot Fabinho een gigantische kans te bieden, die de Braziliaan verprutste.

Liverpool-icoon Jamie Carragher kwam complimenten tekort om het optreden van Van Dijk te beschrijven. 'In mijn ogen is hij een zeer serieuze kandidaat om Speler van het Jaar te worden. Van Dijk is een grote meneer in een kinderspel. Hij kan altijd nog een beetje extra geven. Als Liverpool dit seizoen de titel pakt, dan is dat dankzij Van Dijk.'

Ook Gary Neville is enorm onder de indruk van Van Dijk. De clubicoon van Manchester United is regelmatig kritisch over spelers van Liverpool, maar Van Dijk vormt daarop de uitzondering. 'Wat een speler. Hij weet wel raad met iedereen die ook maar bij hem in de buurt komt.'

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
3
Chelsea
38
21
9
8
63-39
+24
72
4
Tottenham Hotspur
38
23
2
13
67-39
+28
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.