Van Dijk en Klopp genieten bij terugkeer fans op Anfield

Reacties

Liverpool werkte afgelopen zaterdag met Virgil van Dijk als basisspeler de voorlaatste test af voor de start van het nieuwe Premier League-seizoen. Manager Jürgen Klopp en Van Dijk toonden zich na het gelijkspel tegen Athletic Bilbao (1-1) erg gelukkig over de rentree van de fans op Anfield.

Van Dijk en Klopp genieten bij terugkeer fans op Anfield
© Pro Shots

De laatste keer dat de supporters van Liverpool Van Dijk op Anfield in actie konden zien was op 1 oktober vorig jaar in een duel met Arsenal in de EFL Cup. Ruim twee weken later raakte de aanvoerder van Oranje in de Merseyside Derby van 17 oktober zwaar geblesseerd na een tackle van Everton-doelman Jordan Pickford.

Van Dijk maakte vorige week in het oefenduel met Hertha BSC (4-3 nederlaag) zijn rentree bij Liverpool. De verdediger, die het EK miste, viel twintig minuten voor tijd in. Tegen Bilbao deed Klopp ruim zeventig minuten een beroep op Van Dijk. Diogo Jota maakte voor Liverpool de openingstreffer en in de tweede helft was Alejandro Berenguer verantwoordelijk voor de 1-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dankwoord
De fans hadden een warm welkom voor Van Dijk, wiens naam veelvuldig werd gescandeerd. Hij bedankte de supporters op zijn beurt op Instagram: 'Terugkeren op Anfield en spelen voor de fans voelde nog nooit zo goed. Bedankt voor het ontvangst dat jullie mij hebben gegeven. Onze focus ligt nu op de start van het nieuwe seizoen!'

Klopp toonde zich na afloop van het duel tevreden over het spel van zijn ploeg. 'Dit was waarschijnlijk de meest intense oefenwedstrijd die we tot nu toe hebben gehad. Dat kon je ook aan de spelers zien. Ik denk dat we 50-55 minuten een topwedstrijd speelden. We werden zeker geïnspireerd door de fans. Zij keken er ook duidelijk naar uit om ons weer te zien', aldus Klopp op de clubsite van Liverpool. 

The Reds, die maandagavond nog oefenen tegen Osasuna, starten het nieuwe Premier League-seizoen komende zaterdag op bezoek bij het Norwich City van Tim Krul. De kans lijkt klein dat Andy Robertson daarbij aanwezig is. De Schot viel tegen Bilbao uit met een enkelblessure. 'Het was een mooie middag. En als Robbo's blessure niet was gebeurd, was ik om eerlijk te zijn dolgelukkig geweest', besluit Klopp.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.