Van Dijk baalt: 'Met vlagen goed voetbal laten zien'

Het resultaat van de Nations League-wedstrijd tegen Frankrijk (2-1) was in de ogen van Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk teleurstellend. Maar er zijn genoeg aanknopingspunten.

Nederland keek na een kwartier tegen een achterstand aan. 'We waren zoekende in de eerste helft', zei Van Dijk na afloop tegen de NOS over de Franse openingstreffer van Kylian Mbappé, die profiteerde van onachtzaamheid in de Nederlandse defensie. 'We komen ongelukkig achter. Fouten gebeuren, het hoort erbij. Alleen jammer dat dat gebeurt. Want daardoor loop je achter de feiten aan.'

'We gaven weinig weg in de eerste helft', keek Van Dijk terug. 'Het leek alsof Frankrijk de bovenliggende partij was. Tuurlijk, ze hadden veel de bal, maar ze kwamen niet tot veel kansen.'

Na de rust gaf Oranje in de ogen van de aanvoerder beter partij aan de wereldkampioen. 'De tweede helft was meer een wedstrijd, met vlagen goed voetbal van ons. We hadden de wil om te winnen, je komt hier niet om te verliezen. En een beter resultaat zat erin. Ik baal enorm. Maar er zijn wel positieve punten waarmee we doorkunnen.'