Van der Wiel ten onder in CONCACAF Champions League-finale

Reacties

Gregory van der Wiel heeft in de nacht van woensdag op donderdag met Toronto FC de eindwinst van de CONCACAF Champions League misgelopen. In een bloedstollende finale ging het Mexicaanse Chivas Guadalajara er met de prijs vandoor.

Van der Wiel ten onder in CONCACAF Champions League-finale

De eerste wedstrijd van het tweeluik was geëindigd in een 1-2 zege voor Chivas. Die uitslag zette Toronto echter dit keer neer in Canadees voordeel door doelpunten van voormalig AZ-spits Jozy Altidore en Sebastian Giovinco, nadat Orbelín Pineda de score had geopend. Van der Wiel speelde net als in de heenwedstrijd negentig minuten.

Na de nieuwe 1-2 moesten strafschoppen uitsluiting bieden. Door missers van Jonathan Osorio en voormalig SC Heerenveen-speler Michael Bradley trok Chivas aan het langste eind en mocht ex-PSV'er Carlos Salcido de trofee optillen.

Het Amerikaanse equivalent van de Champions League kent elk seizoen zestien deelnemers. De Mexicaanse overmacht in het toernooi is reusachtig. Sinds de naamswijziging in 2009 waren er louter Mexicaanse eindzeges.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.