Van der Wiel debuteert in MLS met nederlaag

Gregory van der Wiel heeft zijn debuut in de Major League Soccer (MLS) niet kunnen bekronen met een zege. De Nederlandse verdediger, deze winter overgekomen van Cagliari, moest met Toronto FC zijn meerdere erkennen in Columbus Crew: 0-2.

De kampioen van het vorige seizoen stelde voor eigen publiek teleur. Columbus Crew, de nummer vijf van 2017, kwam vlak voor rust op voorsprong via Federico Higuain. De Argentijnse aanvaller schoot op aangeven van Milton Valenzuela op de handen van doelman Alex Bono, die de openingstreffer niet wist te voorkomen.

Gyasi Zardes, overgenomen van LA Galaxy, zorgde kort na rust voor de 0-2. Toronto zette aan en kwam via schoten van Sebastian Giovinco en Ager Aketxe dicht bij de aansluitingstreffer, maar zover kwam het niet meer. Van der Wiel speelde negentig minuten, net als Jozy Altidore (ex-AZ) en Michael Bradley (ex-Heerenveen).

In de MLS vinden na afloop van de wedstrijden interviews plaats in de kleedkamer, iets waar Van der Wiel nog aan moet wennen.