Van der Wiel lucht hart en kondigt vertrek bij Toronto aan

Reacties

Gregory van der Wiel gaat op zoek naar een nieuwe club. De bijna 31-jarige verdediger vertrekt bij Toronto FC na een conflict met zijn trainer.

Van der Wiel lucht hart en kondigt vertrek bij Toronto aan

'Helaas zal er geen tweede jaar bij deze club komen', schrijft Van der Wiel op zijn Instagram-pagina. 'Er is sprake van een verschil van inzicht met de technische staf. Ik wil gewoon winnen en maak me niet druk om de consequenties. Waarschijnlijk was die mentaliteit een beetje te veel voor ze en besloten ze dat ik niet meer nodig ben.'

Van der Wiel was er nota bene helemaal klaar voor, zo schrijft hij. 'Mijn eerste jaar bij Toronto FC kende ups and downs, maar uiteindelijk heb ik hier het plezier weer helemaal teruggevonden. Ik kon niet wachten op het tweede seizoen en wilde alles geven.'

Amerikaanse media melden dat Van der Wiel deze week tijdens het trainingskamp van de ploeg in Californië in aanvaring kwam met trainer Greg Vanney en daarop naar huis werd gestuurd.

Na zijn vertrek bij Ajax in 2012 speelde Van der Wiel achtereenvolgens voor Paris Saint-Germain, Fenerbahçe, Cagliari en dus Toronto FC.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.