Van der Vaart wil wijziging in basiself: 'Dit kan je de wedstrijd kosten'

Reacties

Rafael van der Vaart pleit voor een wijziging op de rechtsbackpositie van Oranje. Na de basisplaats van Denzel Dumfries tegen België (1-4 zege) mocht Hans Hateboer zich laten zien tegen Wales (1-2 zege), maar de analist van de NOS is niet geïmponeerd. Hij hoopt op termijn Rick Karsdorp te zien bij Oranje.

Van der Vaart wil wijziging in basiself: 'Dit kan je de wedstrijd kosten'
Wales
Wales
1 - 2
Nederland
Nederland

Hateboer oogde niet overtuigend bij de gelijkmaker van Wales in de blessuretijd, merkte Van der Vaart op. Hij verloor een kopduel van doelpuntmaker Rhys Norrington-Davies. 'Hateboer wordt geklopt door Norrington-Davies. Dat moment kwam me bekend voor, omdat we in de rust al een soortgelijk moment lieten zien', zei Van der Vaart in de nabeschouwing.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Hij had geen enkel oogcontact met zijn tegenstander en werd dus weer verrast. Als Van Gaal zegt: het stond verdedigend goed... Nou nee, dit ene moment kan jou de wedstrijd kosten', benadrukte de analist, die aangeeft dat twaalfvoudig international Hateboer 'veel kansen' heeft gehad. Hij zag enkele goede slidings van de Atalanta-back, maar vindt hem te onrustig in balbezit. 'Het wordt nu tijd om bijvoorbeeld Karsdorp te zien.' Karsdorp behoorde tot de voorselectie van Van Gaal, maar viel daarna af. 

Ook de andere Oranje-international van Atalanta kon Van der Vaart niet overtuigen. Teun Koopmeiners opende weliswaar de score, maar speelde in zijn ogen 'erg op safe'. ' Breed, terug, langzaam. Het schot waaruit hij scoorde was een lekkere droge knal, maar ik verwacht meer van Koopmeiners. Het is te veel terug en breed in een heel laag tempo, terwijl hij juist wel die snelle pass met links heeft. Die liet hij te weinig zien.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.