Van der Vaart voorlopig zonder harde kern: Esbjerg grijpt in na 'schandaalscènes'

Reacties

De twee sfeervakken in de Blue Water Arena, het stadion van Esbjerg fB, worden voor onbepaalde tijd gesloten. Dat is het gevolg van dwaze supportersacties, die het debuut van Rafael van der Vaart als trainer van de Deense club ontsierden.

Van der Vaart voorlopig zonder harde kern: Esbjerg grijpt in na 'schandaalscènes'

Het thuisduel met Lyngby moest vorige week vrijdag bij een 0-3 stand tot twee keer toe worden stilgelegd vanwege het gooien van vuurwerk. Een boze Van der Vaart hoopte de woedende Esbjerg-fans die degradatie vrezen uit de 1. Division, de Deense Eerste Divisie, nog tot bedaren te brengen. Dat lukte niet. 'Dit is natuurlijk klote', zei Van der Vaart na afloop. 'Het is hier echt niet altijd zo, hoor. Dit was de eerste keer dat ik dit bij Esbjerg meemaak.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Verandering
Met nog een paar minuten op de klok besloten de spelers van Esbjerg en Lyngby vervolgens om de bal demonstratief rond te spelen, waarna de scheidsrechter precies op de negentigste minuut affloot. 'We nemen dit zeer serieus en zullen alles in het werk stellen om dit soort onaanvaardbaar bedrag te stoppen', zegt Jens Hammer Sørensen. De directeur van Esbjerg laat de betreffende vakken tot nader order leeg.

'We begrijpen goed dat mensen gefrustreerd en teleurgesteld zijn over de sportieve resultaten. Maar dat is geen reden om zulke acties te ondernemen', aldus Hammer Sørensen. 'Er moet nu een verandering komen, want dit gedrag zullen we op geen enkele manier accepteren. In de Blue Water Arena moet het veilig zijn om naar voetbal te kijken.'

Volgens TV Syd werden na afloop van het thuisduel met Lyngby twee mensen gearresteerd in verband met een vechtpartij, terwijl nog eens twee mensen worden beschuldigd van het gooien van vuurwerk.

Lees hieronder de volledige reportage van VI's Marco Timmer op bezoek bij Rafael van der Vaart. Daarin gaat de oud-international dieper in op zijn huidige trainersrol bij Esbjerg en het leven met zijn gezin in Denemarken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.