'Schandaalscènes' bij Esbjerg: boze Van der Vaart moet brandjes blussen

Reacties

Na het ontslag van hoofdtrainer Roland Vrabec is het aan de assistenten Rafael van der Vaart en Michael Kryger om Esbjerg fB te behoeden voor degradatie. Vrijdagavond werd echter verloren van Lyngby BK en bovendien moest de wedstrijd twee keer worden gestaakt.

'Schandaalscènes' bij Esbjerg: boze Van der Vaart moet brandjes blussen

Lyngby kwam na 36 minuten op voorsprong door een doelpunt van Adam Sörensen. Een minuut later kreeg Ísak Óli Ólafsson van de thuisploeg rood na het onreglementair afstoppen van een doorgebroken speler. Vervolgens gooiden de fans van Esbjerg vuurwerk op het veld. Scheidsrechter Jonas Bøgelund besloot voor een paar minuten te staken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de tweede helft liep Lyngby door treffers van Saevar Atli Magnússon en Pascal Gregor verder weg van Esbjerg. De frustratie bij de supporters nam toe en in de slotfase gooiden zij andermaal vuurwerk op het veld. De wedstrijd werd opnieuw stilgelegd en Van der Vaart ging verhaal halen bij de fans. Om een signaal af te geven, schopte hij de bal bewust in de richting van de raddraaiers, meldt journalist René Schrøder van Bold.

Na de hervatting moesten er nog een paar minuten gevoetbald worden. De spelers keerden terug op het veld, maar deden niets meer en wachtten demonstratief tot de laatste seconde weg tikte. De website Bold is in zijn commentaar duidelijk over de wedstrijd en spreekt over 'schandaalscènes'.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.