Van der Vaart maakt comeback Real Madrid compleet

Real Madrid miste in de topper tegen Sevilla enorm veel kansen. De Koninklijk kwam tegen de verhouding in op een 2-0 achterstand te staan. In blessuretijd bezorgde Rafael van der Vaart zijn ploeg toch nog drie punten: 3-2.

Sevilla had over geluk niet te klagen in Estadio Santiago Bernabéu. Real Madrid hielp in de eerste helft een aantal kansen om zeep en keek halverwege tegen een 0-1 achterstand aan na een eigen doelpunt van Xabi Alonso.

Na rust werd het zelfs 0-2. Ivica Dragutinovic nam vanaf ongeveer veertig meter een vrije trap en omdat Iker Casillas helemaal verkeerd stond opgesteld stuiterde bal zomaar het doel in.

De achterstand was voor coach Manuel Pellegrini het sein om Guti en Rafael van der Vaart te laten invallen. Real speelde vol op de aanval en dat betaalde zich vrijwel direct uit. Na een uur spelen viel de bal voor de voeten voor Cristiano Ronaldo, die beheerst voor 1-2 zorgde. Drie minuten later was de comeback al een feit toen Sergio Ramos de 2-2 binnen kopte.

Het leek een kwestie van tijd voordat Real ook op voorsprong zou komen, maar De Koninklijke had pech bij het afronden. Gonzalo Higuaín raakte zowel de paal als de lat en zo waren er nog wel meer grote kansen die niet werden omgezet in een doelpunt.

In blessuretijd slingerde Sergio Ramos de bal nog maar eens voor het doel. In eerste instantie redde doelman Andrés Palop nog op een kopbal, maar in de rebound was het Van der Vaart die de bal over de doellijn duwde.

Door de zege komt Real gelijk met Barcelona, dat eerder op de avond niet verder kwam dan 2-2 tegen UD Almería. De beide aartsrivalen hebben 62 punten. Sevilla blijft ondanks de nederlaag de nummer vier van de Primera División.