Van der Vaart heeft met Wijnaldum eindelijk opvolger

Reacties

Rafael van der Vaart heeft eindelijk een opvolger. Georginio Wijnaldum is met zijn goal tegen Oekraïne de eerste Oranje-speler die scoort op een EK sinds 17 juni 2012.

Van der Vaart heeft met Wijnaldum eindelijk opvolger
© Pro Shots
Nederland
Nederland
3 - 2
Oekraïne
Oekraïne

Van der Vaart maakte op 17 juni 2012 de 0-1 namens het Nederlands elftal tegen Portugal. Die goal kon destijds een troosteloze aftocht niet voorkomen. Na de 0-1 nederlaag tegen Denemarken en de 1-2 nederlaag tegen Duitsland deed Cristiano Ronaldo de openingsgoal van Van der Vaart teniet met twee goals. Nederland verloor met 2-1 van Portugal en sindsdien speelde Oranje geen enkel EK-duel meer.

Tót zondagavond. Na het missen van het EK 2016 speelde Oranje eindelijk weer eens een EK-wedstrijd. In de Johan Cruijff Arena tegen Oekraïne was het halverwege nog 0-0, maar sloeg vlak na rust Wijnaldum toe.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De aankomende speler van Paris Saint-Germain is niet alleen de opvolger van Van der Vaart met een EK-goal. Hij is ook de opvolger van zichzelf. De aanvoerder van Oranje maakte op het WK 2014 de laatste Nederlandse goal op een eindtoernooi door de 0-3 te maken tegen Brazilië in de strijd om de derde plek.

Oranje-internationals met meeste EK-goals:

Speler EK-goals
Patrick Kluivert 6
Ruud van Nistelrooy 6
Marco van Basten 5
Dennis Bergkamp 4
Robin van Persie 3
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.