Van der Sar over Onana: 'Hadden gehoopt op voorwaardelijke schorsing'

Reacties

Voor Edwin van der Sar is het wegvallen van Andre Onana een enorme tegenvaller. De Ajax-directeur had gehoopt op een voorwaardelijke straf voor de doelman, die voor de UEFA voor twaalf maanden geschorst is.

Van der Sar over Onana: 'Hadden gehoopt op voorwaardelijke schorsing'
© Pro Shots

Onana heeft die forse schorsing gekregen voor het overtreden van de dopingregels. Bij een controle eind oktober is het verboden middel Furosemide aangetroffen in de urine van de 24-jarige Kameroener. Ajax wijst erop dat Onana zich heeft vergist in het product, hij nam abusievelijk een medicijn van zijn vrouw.

Van der Sar reageert in een verklaring: 'Wij doen uitdrukkelijk afstand van prestatie bevorderende middelen, wij staan uiteraard voor een schone sport. Dit is een verschrikkelijke tegenvaller, voor Andre zelf maar zeker ook voor ons als club. Andre is een topkeeper, die al jarenlang zijn waarde bewijst voor Ajax en erg populair is bij de fans.'

De bestuurder legt uit waarom de Amsterdammers de straf te zwaar vinden: 'Wij hadden gehoopt op een voorwaardelijke schorsing of op een veel kortere schorsing dan deze twaalf maanden, omdat het aantoonbaar niet bedoeld is geweest om zijn lichaam te versterken en zodoende zijn prestaties te kunnen verbeteren.'

Onana en Ajax gaan tegen de uitspraak van de Europese voetbalbond in hoger beroep bij het internationale sporttribunaal CAS.

'Eerst Brobbey, toen Haller en nu Onana, het is een rampweek bij Ajax'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.