Van der Meyde: 'Ik heb het lef om te durven'

Afgelopen maandag speelde Andy van der Meyde zijn eerste officiële wedstrijd voor PSV. Met de beloftes verloor hij van Jong Sparta (1-2), maar het gevoel na afloop was goed.

Van der Meyde: 'Ik heb het lef om te durven'

Ook volgens de critici had de aanvaller redelijk gespeeld. 'Ik moest effe over dat dode punt heen, want het is altijd moeilijk om in te vallen', zegt de aanvaller in De Volkskrant. 'Maar na twee, drie minuten voelde ik mijn kracht terugkomen. Toen kon ik gewoon lekker voetballen. Dat was zo fijn, na die lange tijd.'

De komst van Van der Meyde naar PSV zorgde onlangs voor veel ophef. In zeven jaar werkte hij slechts 52 competitieduels af voor Internazionale en Everton en overgewicht speelde hem duidelijk parten. Ook zou de aanvaller een Ajax-tatoeage hebben gedragen. Bovendien kwam hij de afgelopen jaren in het nieuws met vreemde zaken, zoals een ziekenhuisopname omdat er in een nachtclub iets in zijn drankje was gestopt.

Een inbraak in zijn huis verried een collectie Rolex-horloges.
Van der Meyde bleek bovendien in het bezit van zebra's en soortgelijke fauna, maar er gebeurde iets op het veld toen hij tegen Sparta inviel. De geboren Arnhemmer is niet van plan zijn brutale en daardoor soms wisselvallige speelstijl te veranderen en neemt commentaar op zijn persoonlijkheid voor lief.

Van der Meyde: 'Mijn stijl van voetballen komt voort uit gevoel. Het is niet zo dat ik denk: ik ga nu dit of dat doen. Het komt aanwaaien. Ik heb het lef om te durven. Ik ben anders dan anderen. Anderen vinden het misschien maar niks hier, maar ik houd van Holland.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen