Van der Hoorn toeschouwer in show Lewandowski-Müller met smet

Reacties

Bayern München heeft zich weer als doelpuntenmachine laten zien. Promovendus Arminia Bielefeld was geen partij voor de Beierse grootmacht.

Van der Hoorn toeschouwer in show Lewandowski-Müller met smet
© Pro Shots
Arminia Bielefeld
Arminia Bielefeld
1 - 4
Bayern München
Bayern München

Zonder de internationals had Bayern München donderdag het bekerduel met 1. FC Düren gewonnen. Tegen Arminia Bielefefd maakten de reserves weer plaats voor de vaste waarden bij de Beierse grootmacht. Daardoor mocht Mike van der Hoorn ook zijn krachten meten met de Poolse spits Robert Lewandowski.

De voormalig Ajacied ondervond al snel waarom Lewy om meer dan alleen zijn goals wordt geroemd. De spits ontsnapte in de achtste minuut aan de aandacht van Van der Hoorn, die vervolgens zag hoe de Pool met de hak Thomas Müller op weg hielp naar de 0-1. De Duitser opende de score met enig fortuin.

Halverwege de eerste helft werd Van der Hoorn andermaal met de neus op de feiten gedrukt. Lewandowski kreeg net genoeg ruimte voor een schot van de rand van het strafschopgebied; 0-2. In de eenzijdige wedstrijd maakte Lewandowski op slag van rust het karwei al af. Van der Hoorn kon bij die treffer niet voorkomen dat Müller de assist kon geven.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bayern ging in de tweede helft door waar het in de eerste helft mee was geëindigd. De defensie van Arminia kraakte keer op keer. Zo keken centrale verdedigers Amos Pieper en Van der Hoorn elkaar in de 51ste minuut bijna moedeloos aan hoe Müller op aangeven van Lewandowski de 0-4 maakte.

Na de vierde goal van de tandem Lewandowski-Müller nam Bayern wat gas terug. Ritsu Doan gaf namens Arminia na bijna een uur een tastbaar teken van leven. Zijn eerste goal in Duitse dienst was niet meer dan een eretreffer op het Beierse feestje, dat Lewandowski en Müller gaven in Bielefeld.

Het was wel een feest met een flinke smet. Na een beroerde pass van Javi Martínez moest Corentin Tolisso zich bedienen van een onreglementaire actie om de doorgebroken Fabian Klos af te stoppen. Het kwam hem op een rode kaart te staan.

Bayern staat tweede achter RB Leipzig, dat eerder op de dag afrekende met FC Augsburg.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2020/2021

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
99-44
+55
78
2
RB Leipzig
34
19
8
7
60-32
+28
65
3
Borussia Dortmund
34
20
4
10
75-46
+29
64
4
VfL Wolfsburg
34
17
10
7
61-37
+24
61
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.