Van der Heijden: 'RKC-uit is voor veel ploegen lastig'

Vitesse richt zich een dag na de uitschakeling in de derde voorronde van de Europa League weer op de Eredivisie, waarin RKC Waalwijk zondagmiddag (16.30 uur) de tegenstander is. Trainer Peter Bosz beseft dat hij verder moet.

Van der Heijden: 'RKC-uit is voor veel ploegen lastig'

'Het verlies van donderdag hebben we nog niet verwerkt', aldus Bosz. 'Het is een enorme teleurstelling. We moeten alleen verder. Tijd om rustig aan te doen hebben we niet. We spelen zondag weer tegen RKC. Daar zijn we nu weer mee bezig.'

Een uitduel met RKC is niet eenvoudig om de kater weg te spoelen, beseft Jan-Arie van der Heijden (foto). De middenvelder, nog trefzeker tegen Petrolul Ploiesti, weet dat de Arnhemmers het de afgelopen seizoenen lastig hebben gehad op bezoek in het Mandemakers Stadion.

'Het heeft vooral te maken met het kleine stadion en het publiek daar', weet Van der Heijden. 'RKC-uit is voor veel ploegen een lastige wedstrijd omdat zij erg compact spelen. We gaan er zondag alles aan doen om de drie punten mee naar Arnhem te nemen.'

Donderdagavond verloor Vitesse op eigen veld met 2-1 van Petrolul Ploiesti, dat een week eerder in Roemenië (1-1) nog op een gelijkspel werd gehouden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen