Van der Gaag passeert Kristinsson ten faveure van Zwarthoed

Reacties

Theo Zwarthoed verdedigt zaterdag in het competitieduel met PEC Zwolle het doel van Excelsior. De 35-jarige sluitpost krijgt de voorkeur boven Ögmundur Kristinsson. De IJslander heeft de technische staf van de Rotterdammers niet kunnen overtuigen. In de duels die de 28-jarige Kristinsson - die mede om zijn kans op het WK met IJsland te behouden naar Rotterdam kwam - speelde maakte hij te veel fouten en oogde hij bij vlagen niet zeker.

Van der Gaag passeert Kristinsson ten faveure van Zwarthoed

'We moesten iets doen', verklaarde trainer Mitchell van der Gaag de beslissing. 'Het zou ongeloofwaardig zijn als we het niet zouden doen. Het is ook een signaal. Je hebt geen zekerheid dat het goed uitpakt natuurlijk, je weet nooit wanneer het het juiste moment is. Maar Theo krijgt nu de kans. Ögmundur reageerde teleurgesteld. Dat moet ook uiteraard.'

Zwarthoed keepte in het seizoen 2006/07 al voor Excelsior, destijds op huurbasis van AZ. De routinier stond vorig seizoen nog in de Eredivisie onder de lat bij Go Ahead Eagles. Met de Deventenaren degradeerde hij, waarna de Volendammer zich meldde bij de amateurs van De Dijk. Na de blessure van eerste keus Alessandro Damen haalde Excelsior vlak voor het verstrijken van de transferdeadline eind augustus Kristinsson en Zwarthoed.

Bruins
Excelsior kan tegen PEC Zwolle weer beschikken over Jordy de Wijs en Luigi Bruins. Laatstgenoemde begint op de bank. 'Luigi is in de loop van de week weer aangesloten, hij heeft niet de hele trainingsweek meegemaakt. Bovendien hebben we voor de winterstop nog een aantal wedstrijden te gaan, we nemen geen risico.'

Van der Gaag voerde na de slechte wedstrijd bij NAC Breda van afgelopen zondag nog een wijziging door. Naast de keuze voor Zwarthoed in plaats van Kristinsson en de terugkeer van De Wijs voor Wout Faes zal Jeffry Fortes aan de aftrap verschijnen.

Op de vrijdagtraining raakte Khalid Karami geblesseerd aan zijn enkel, Fortes neemt zijn plek rechts achterin in. Voorin bezetten Stanley Elbers en Zakaria El Azzouzi opnieuw de flanken naast spits Mike van Duinen en is Ali Messaoud opnieuw de nummer tien.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.