Van der Ende: 'Het is gewoon natrappen van Neres'

Reacties

Voormalig topscheidsrechter Mario van der Ende vindt dat David Neres zaterdagavond een rode kaart had moeten krijgen wegens natrappen bij Fortuna Sittard-verdediger Jaroslaw Jach. Dat vertelt hij in Voetbal International Live.

Van der Ende: 'Het is gewoon natrappen van Neres'
© Pro Shots

In de tweede helft van het duel in de Johan Cruijff Arena maakte Neres een trappende beweging naar de Poolse verdediger. Arbiter Siemen Mulder en VAR Pol van Boekel oordeelden dat het moment geen gele of rode kaart waard was. Erik ten Hag reageerde achteraf al: 'Dit moet hij niet doen', zei de Ajax-coach kort.

Van der Ende kwam er in de studio van Voetbal International op terug: 'Hij maakt toch een trappende beweging? Hij trapt zijn tegenstander. Wat maakt het uit of hij het hard of zacht doet? Het gaat om de intentie waarvan jij als scheidsrechter denkt als dat de speler het doet. Dit is voor mij een bewussie, op zijn Haags gezegd.'

Waarom de Braziliaan er zonder kaart vanaf kwam, snapt Van der Ende niet. 'Of ze hem niet durven te geven? Dat zou kunnen, maar volgens mij heeft het met de kwaliteit van de arbitrage te maken: hoe schat je zo'n situatie in? Waarschijnlijk schatten zij de intentie anders in dan wij. Maar voor mij is dit gewoon natrappen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Fortuna Sittard
Meer over Fortuna Sittard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.