Van den Brom verrast met keuze voor Jahanbakhsh

Reacties

FC Augsburg krijgt tegen AZ een nieuw gezicht tegenover zich in de tweede ontmoeting in de Europa League. Alireza Jahanbakhsh krijgt een basisplaats.

Van den Brom verrast met keuze voor Jahanbakhsh

'Jullie kunnen donderdag eenzelfde AZ verwachten als in de thuiswedstrijd tegen Augsburg', zei Van den Brom in de aanloop naar het Europa League-vervolg in Duitsland. De trainer hield geen woord, met één wijziging ten opzichte van de nederlaag in Alkmaar.

Van den Brom moest zijn basisploeg wel wijzigen in vergelijking met het Eredivisie-duel met NEC. Mounir El Hamdaoui is immers niet inzetbaar in de Europa League.

De AZ-trainer viel terug op zijn vertrouwde recept met Vincent Janssen als diepe spits, met daarachter Markus Henriksen en Joris van Overeem. Maar waar Derrick Luckassen als middenvelder in de plaats komt van El Hamdaoui, daar maakt Jahanbakhsh zijn opwachting ten faveure van Dabny Dos Santos. Voor de Iraanse aanvaller is het zijn Europese basisdebuut.

Opstelling AZ:
Coutinho; Johansson, Gouweleeuw, Van der Linden, Haps; Rienstra, Luckassen; Jahanbakhsh, Henriksen, Van Overeem; Janssen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.