Van den Brom loopt droomscenario mis: 'Nu zin te tonen waar Genk écht voor staat'

Reacties

Het gedroomde scenario bleef donderdag in de kast. De indrukwekkende play-offs van RC Genk geeft trainer John van den Brom wel volop motivatie voor het nieuwe seizoen.

Van den Brom loopt droomscenario mis: 'Nu zin te tonen waar Genk écht voor staat'
© Pro Shots
Genk
Genk
4 - 0
Antwerp
Antwerp

Genk hield met de eclatante zege op Antwerp de hoop overeind, maar moest enkele uren later na het 3-3 gelijkspel van Club Brugge tegen Anderlecht het hoofd toch buigen. De hoop op een titelduel op zondag was vervlogen, ondanks een sterke reeks in de play-offs.

Ondanks het mislopen van het ultieme slot, prijst Van den Brom zich gelukkig. 'Ik ben trots dat ik coach mag zijn van deze geweldige spelersgroep en deze geweldige club', zegt hij in Het Laatste Nieuws. 'Genk is echt een geweldige club om voor te werken. Dit jaar is het niet gelukt om de titel te pakken, maar ik heb nu al zin om aan de voorbereiding te starten en heel België te tonen waar Genk écht voor staat.'

Zondag kan het Genk van Van den Brom in het duel met de kersverse kampioen Club Brugge alvast een voorproefje geven. 'We gaan daarheen om te winnen hoor', zegt de trainer met een lach.

De tweede plaats, en daarmee een ticket voor de voorronde van de Champions League, is voor Van den Brom ook een mooie beloning voor een opvallend seizoen. De Nederlander kreeg na een goede start na een reeks van tegenvallende resultaten de nodige kritiek te verduren. Er werd zelfs gesproken over een ontslag van de trainer, die met de knappe eindsprint de criticasters de mond heeft gesnoerd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.