Twintig punten achterstand bijna weggewerkt: titeldroom Van den Brom

Reacties

John van den Brom durft na de knappe zege bij Anderlecht te dromen van de Belgische titel. Zijn RC Genk heeft in de zogeheten Champions' play-offs de wind in de zeilen.

Twintig punten achterstand bijna weggewerkt: titeldroom Van den Brom
© Pro Shots
Anderlecht
Anderlecht
1 - 2
Genk
Genk

Na de reguliere competitie gaapte er een kloof van twintig punten tussen Club Brugge en RC Genk. Doordat de punten bij aanvang van het seizoenstoetje zijn gehalveerd, Club Brugge opeens aan het morsen is geslagen én Genk volledig zijn draai heeft gevonden, zijn de mannen van Van den Brom nog in de race voor een kampioenschap dat nog niet zo lang geleden extreem onwaarschijnlijk leek.

'We hebben Anderlecht weer op afstand gezet in de strijd om de tweede plek, en we hebben een prikkel uitgedeeld aan Club Brugge. Het wordt nog een mooie week. De druk ligt nu weer bij Club, we zullen zien hoe ze ermee omgaan', zo wordt Van de Brom geciteerd door Sporza.

De ex-trainer van onder meer AZ en FC Utrecht verkleinde de achterstand op Club Brugge (dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft) tot twee punten. Van den Brom sluit een landskampioenschap dan ook niet uit. 'Ik geloof altijd in titels, zeker als je er zo dicht bij bent. Alle kranten schreven al dat Club Brugge morgen kampioen kon worden, maar dat gaat nu niet meer.'

Bij aanvang van de Champions' play-offs was de tweede plaats het doel van Genk, oftewel een ticket voor de voorronde van de Champions League. 'Maar door gepruts van Club Brugge blijven we ook in de titelrace. Daarom was de ontlading ook groot.'

Genk, dat eerder al de beker bijzette in de prijzenkast, gaat volgende week zondag tijdens de laatste speelronde op bezoek bij Club Brugge. Donderdag wacht eerst nog het thuisduel met Antwerp FC. Club Brugge treft voor de mogelijke seizoensfinale tegen RC Genk nog Antwerp FC (deze zondag, thuis) en Anderlecht (donderdag, uit).

Pro League

Stand Ronde 1 Pro League 2020/2021

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Club Brugge
6
1
3
2
8-11
-3
44
2
Genk
6
5
1
0
15-5
+10
44
3
Antwerp
6
1
2
3
6-11
-5
35
4
Anderlecht
6
0
4
2
9-11
-2
33
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer RC Genk
Meer over RC Genk
Meer Pro League
Meer over Pro League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.