Van den Brom blijft hopen: Dessers houdt RC Genk in titelrace met spaarzame goal

Club Brugge kan zondag nog geen kampioen van België worden. Het was Cyriel Dessers die RC Genk aan een zege op Anderlecht hielp na een maandenlange doelpuntendroogte.

Anderlecht
Anderlecht
1 - 2
Genk
Genk

Club Brugge won in de Belgische play-offs om het kampioenschap nog niet één keer en dus mocht het RC Genk van coach Van den Brom stiekem nog hopen op de titel. Met winst op Anderlecht zou RC Genk namelijk op twee puntjes van Club Brugge komen. Maar dan moest de formatie van Vincent Kompany, waar de Nederlander Bart Verbruggen weer op doel stond, wel verslagen worden.

De start was wat dat betreft voortvarend. Paul Onuachu maakte alweer zijn 33ste (!) van het seizoen voor de ploeg van Van den Brom, die zag hoe zijn ploeg de voorsprong nog voor rust weggaf. Lukas Nmecha liet Kompany en consorten juichen met de 1-1, tevens de ruststand.

De ruststand leek ook lange tijd de eindstand te worden, maar Cyriel Dessers dacht daar heel anders over. De voormalige spits van NAC Breda en Heracles Almelo beleeft bepaald geen debuutseizoen waarvan hij had gedroomd. Hij scoorde pas vier keer dit seizoen en voor het aatst op 6 december. Sindsdien kwam hij in negentien wedstrijden waarin hij minuten maakte niet één keer tot scoren. Tót zaterdagavond dus. Dessers knikte vier minuten voor tijde 1-2 tegen de touwen en hield zijn ploeg daarmee in de titelrace.

Zondag kan Club Brugge de marge van twee punten weer vergroten tot vijf punten door te winnen van Antwerp FC.