Van den Brom laat mannetjesputter Brezanzic debuteren

Reacties

Linksback Ridgeciano Haps is niet inzetbaar voor AZ in het duel met De Graafschap. Zijn plaats wordt zaterdag ingenomen door nieuwkomer Rajko Brezancic.

Van den Brom laat mannetjesputter Brezanzic debuteren

Brezancic (26) werd afgelopen zomer door de Alkmaarders overgenomen van het Servische FK Cukaricki als opvolger van de naar PSV vertrokken Simon Poulsen. Hij kwam tot op heden nog niet in actie en maakt dus zijn debuut voor AZ in Doetinchem.

'Rajko is een offensief ingestelde linksback, maar zijn eerste taak is verdedigen. Dat vergeten we in Nederland nog wel eens', vertelt AZ-trainer John van den Brom op de clubsite van de Alkmaarders. 'Hij is fanatiek, een mannetjesputter. Daarnaast is hij een op en top prof en heeft hij veel ervaring.'

Of Alireza Jahanbakhsh - deze zomer overgenomen van NEC - zaterdag ook zijn debuut maakt namens de Alkmaarse ploeg, laat Van den Brom in het midden. 'Ik ben blij dat hij inzetbaar is', vertelt de trainer. 'Hij kwam hier met een knieblessure en we zijn gericht met hem aan het werk gegaan om weer fit te worden.'

De Graafschap-AZ gaat zaterdag om 18.30 van start. Beide ploegen snakken naar punten. AZ behaalde slechts één punt uit de eerste vier competitiewedstrijden, promovendus De Graafschap is nog puntloos: 'Het is dus duidelijk wat we zaterdag moeten doen: winnen', sluit Van den Brom af.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.