Van den Brom gunt Noorse aanwinst basisdebuut tegen Groningen

Reacties

Fredrik Midtsjø (24) begint in het uitduel van AZ tegen FC Groningen in de basis van de Alkmaarders. Dit heeft John van den Brom bevestigd tegenover de eigen clubkanalen.

Van den Brom gunt Noorse aanwinst basisdebuut tegen Groningen

AZ mist Marko Vejinovic in Groningen, nadat de controlerende middenvelder geblesseerd uitviel in de verloren thuiswedstrijd tegen Feyenoord voorafgaand aan de interlandperiode. Van den Brom baalt van de afwezigheid van de Feyenoord-huurling, die bepalend was in het spel dat de subtopper wilde spelen. 'We hebben echt een speler verloren die belangrijk was', stelt Van den Brom.

Wie de vervanger wordt van Vejinovic is na twee weken puzzelen inmiddels duidelijk voor de oefenmeester. Jeugdproduct Teun Koopmeiners viel in de slotfase tegen Feyenoord in op de positie van controlerende middenvelder, maar de voorkeur gaat uit naar aankoop Midtsjø. Vlak voor het einde van de zomerse transferperiode kwam de Noors international voor zo'n twee miljoen euro over van Rosenborg BK.

'Het is een jongen die de tijd heeft gehad en hij moet er nu klaar voor zijn', is Van den Brom stellig. 'Hij is een logische vervanger, al is hij niet hetzelfde type speler als Marko. Het kan iets veranderen in hoe wij spelen, maar je kunt er wel van uitgaan dat hij zijn basisdebuut gaat maken.'

Ron Vlaar
Tegenover de aanwezigheid van Midtsjø staat de afwezigheid van Ron Vlaar. De centrumverdediger is nog niet fit voor het treffen met de equipe van Ernest Faber. 'Ik denk dat Ron het niet haalt en niet beschikbaar is', vertelt Van den Brom, die denkt dat Vlaar volgend voetbalweekend weer volledig hersteld is.

Het duel tussen FC Groningen en AZ begint zondagmiddag om 14.30 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.