Van den Boomen schuldbewust: 'Wij zijn ook verantwoordelijk'

Branco van den Boomen is duidelijk: Ajax heeft heel snel wat recht te zetten. De middenvelder is strijdvaardig richting het restant van De Klassieker op woensdagmiddag.

Van den Boomen kreeg een basisplaats tegen Feyenoord en zag Ajax in de eerste helft drie doelpunten om de oren krijgen. De wedstrijd werd definitief gestaakt na vuurwerk op het veld. 'Daar baalde iedereen van. Je baalt ook omdat wij ook verantwoordelijk zijn voor de situatie. Als wij op het veld beter presteren, zou dit niet gebeuren. Dat doet wel pijn', blikte Van den Boomen bij Ajax TV terug op de eerste 55 minuten van de wedstrijd.

Het duel wordt afgemaakt in een lege Johan Cruijff Arena. Van den Boomen: 'Zonder publiek wordt het sowieso anders, minder leuk. Maar het blijft Ajax - Feyenoord en er zijn nog zo'n veertig minuten te spelen. Het is aan ons om vol gas te gaan in die minuten te kijken wat we eruit kunnen halen. We hebben sowieso iets recht te zetten.'

Als aanknopingspunt kijkt Van den Boomen naar de eerste 55 minuten van Ajax - Feyenoord. 'Ik had eigenlijk constant het gevoel dat we wel prima in de wedstrijd zaten. Ook na de 0-1 hadden we nog best wat goede kansen op de 1-1. Dan zou de wedstrijd heel anders gelopen zijn. Daarna maken we persoonlijke fouten, dat kan iedereen overkomen. We hebben daarover gesproken. Nu is het vooral vooruitkijken en met elkaar toewerken naar betere prestaties.'

Onze analyse van het Ajax-spel in het eerste deel van De Klassieker.